Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
- 2 πατάτες
- 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 50ml κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 ξύλο κανέλας
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 4 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
- Ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου