Κουνουπίδι κοκκινιστό

 


Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
  • 2 πατάτες
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
  4. Ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η συνταγή είναι της κ. Νεκταρίας Κοκκινάκη, https://www.kritikes-geuseis.gr/el/component/cobalt/item/5571-laxanika/874-koynoypidi-kokkinisto?Itemid=5587

Σχόλια