Tαχίνι με κακάο χωρίς ζάχαρη

 


Υλικά

  • 240 γρ. χουρμάδες
  • 350 γρ. ταχίνι 
  • 3 κ.σ. νερό
  • 35 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ελάχιστο αλάτι 
Εκτέλεση 
  1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε βραστό νερό για 10 λεπτά. 
  2. Ρίχνουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το ταχίνι, τους χουρμάδες που τους έχουμε στραγγίσει, το νερό, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας κι ελάχιστο αλάτι. 
  3. Χτυπάμε.... κι έτοιμο!! 
  4. Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε παραπάνω νερό αν το θέλουμε πιο αραιό.
    (Αν το ταχίνι δεν είναι αραιό θα χρειαστεί αρκετά περισσότερο νερό!)
Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Δήμητρας Παπαμίχου, https://www.instagram.com/p/CUhbK1VD4xv/ 

Σχόλια