Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

 



Υλικά

  • 1000 γρ. πατάτες
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • Κόκκους μαύρο πιπέρι
  • Χοντρό Θαλασσινό αλάτι
  • Ξύδι

Εκτέλεση Συνταγής

  • Βάζουμε τις πατάτες σ΄ένα μπωλ, τις καλύπτουμε με χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι, τις αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Τις πλένουμε καλά με βούρτσα ή καθαρό σφουγγάρι μέχρι να είναι φαίνεται ολοκάθαρη η φλούδα τους.
  • Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώστε να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα μαχαιράκι αλλά με προσοχή να μη παραβράσουν.
  • Όσο είναι ζεστές οι πατάτες τις κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, όπως μας αρέσουν λεπτές ή πιο χοντροκομμένες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240ο C.
  • Στο γουδί βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τα “σπάμε” πολύ καλά και αναμειγνούμε το μείγμα με το ελαιόλαδο.
  • Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τις πατάτες κάνοντας “μασάζ” με τα δάχτυλά μας, απλώνουμε τις πατάτες σε δίσκο ψησίματος, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε τις πατάτες, σε 2 δόσεις, στους 200ο C. μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα περίπου για 30 λεπτά.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Ο χρόνος ψησίματος αφορά χοντροκομμένες πατάτες
– Μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μείγμα μπαχαρικών σύμφωνα με τις αγαπημένες μας γεύσεις
– Κόβουμε τις πατάτες όσο λεπτές ή χοντρές μας αρέσουν
– Αν δεν μας αρέσει η φλούδα της πατάτας την αφαιρούμε

Η συνταγή είναι από το https://funkycook.gr/tiganites-patates-sto-fourno/

Σχόλια