Υλικά
- 1000 γρ. πατάτες
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
- Κόκκους μαύρο πιπέρι
- Χοντρό Θαλασσινό αλάτι
- Ξύδι
Εκτέλεση Συνταγής
- Βάζουμε τις πατάτες σ΄ένα μπωλ, τις καλύπτουμε με χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι, τις αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Τις πλένουμε καλά με βούρτσα ή καθαρό σφουγγάρι μέχρι να είναι φαίνεται ολοκάθαρη η φλούδα τους.
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώστε να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα μαχαιράκι αλλά με προσοχή να μη παραβράσουν.
- Όσο είναι ζεστές οι πατάτες τις κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, όπως μας αρέσουν λεπτές ή πιο χοντροκομμένες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240ο C.
- Στο γουδί βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και τα “σπάμε” πολύ καλά και αναμειγνούμε το μείγμα με το ελαιόλαδο.
- Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τις πατάτες κάνοντας “μασάζ” με τα δάχτυλά μας, απλώνουμε τις πατάτες σε δίσκο ψησίματος, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε τις πατάτες, σε 2 δόσεις, στους 200ο C. μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα περίπου για 30 λεπτά.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Ο χρόνος ψησίματος αφορά χοντροκομμένες πατάτες
– Μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μείγμα μπαχαρικών σύμφωνα με τις αγαπημένες μας γεύσεις
– Κόβουμε τις πατάτες όσο λεπτές ή χοντρές μας αρέσουν
– Αν δεν μας αρέσει η φλούδα της πατάτας την αφαιρούμε
Η συνταγή είναι από το https://funkycook.gr/tiganites-patates-sto-fourno/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου