Υλικά:
- 250γρ χουρμάδες
- 180γρ νιφάδες βρόμης
- 140γρ αμύγδαλα ωμά
- 60γρ μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για vegan)
- 80γρ φιστικοβούτυρο (επιλέξτε κάποιο χωρίς ζάχαρη ή φοινικέλαιο, δλδ 100% φιστίκι)
- 50γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Aπλώνουμε τη βρόμη και τα αμύγδαλα σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.
- Κόβουμε τους χουρμάδες σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε τη βρόμη και τα αμύγδαλα
- Zεσταίνουμε το φιστικοβούτυρο και το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων (ή σε κατσαρολάκι) για λίγη ώρα, να γίνουν πιο λεπτόρευστα και ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα προηγούμενα υλικά.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σε ορθογώνιο ταψί, πιέζουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξουν καλα
- Κόβουμε σε 24 κομμάτια
❇️ Διατηρούνται για περίπου 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή περισσότερο στην κατάψυξη.
Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Κολοβέρου ΄Εφης, https://www.instagram.com/p/CCQVr2ZjonO/
Νοστιμοτατες
ΑπάντησηΔιαγραφή