Vegan μπάρες δημητριακών

 

 


 

Υλικά: 

  • 250γρ χουρμάδες 
  • 180γρ νιφάδες βρόμης 
  • 140γρ αμύγδαλα ωμά 
  • 60γρ μέλι  (ή σιρόπι σφενδάμου για vegan) 
  • 80γρ φιστικοβούτυρο  (επιλέξτε κάποιο χωρίς ζάχαρη ή φοινικέλαιο, δλδ 100% φιστίκι) 
  • 50γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα

 

 Εκτέλεση: 

  1. Aπλώνουμε τη βρόμη και τα αμύγδαλα σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν. 
  2. Κόβουμε τους χουρμάδες σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε τη βρόμη και τα αμύγδαλα 
  3. Zεσταίνουμε το φιστικοβούτυρο και το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων (ή σε κατσαρολάκι) για λίγη ώρα, να γίνουν πιο λεπτόρευστα και ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα προηγούμενα υλικά. 
  4. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. 
  5.  Προσθέτουμε σε ορθογώνιο ταψί, πιέζουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξουν καλα
  6.  Κόβουμε σε 24 κομμάτια

❇️ Διατηρούνται για περίπου 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή περισσότερο στην κατάψυξη.

 Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Κολοβέρου ΄Εφης, https://www.instagram.com/p/CCQVr2ZjonO/

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου