Καριόκες νηστίσιμες

 


 

 Υλικά για 16 καριόκες των 40γρ.: 

  • 150γρ καρύδια 
  • 150γρ χουρμάδες 
  • 100ml βρασμένο νερό 
  • 80γρ βρώμη 
  • 25γρ φυστικοβούτυρο (μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών, ταχίνι ή βούτυρο καρύδας) 
  • 25γρ κακάο 
  • 1 κ.γ κανέλα 
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο 
  • λίγο αλάτι 
  • 125γρ κουβερτούρα με στέβια ή κανονική

Εκτέλεση:  

  1. Βάζουμε τους χουρμάδες να μουλιάσουν στο βρασμένο νερό για 10-15 λεπτά 
  2. Με την βοήθεια ενός μπλέντερ αλέθουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό προσθέτοντας επιπλέον τα καρύδια, το φυστικοβούτυρο και τα μπαχαρικά 
  3. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο μπλέντερ την βρώμη και το κακάο και χτυπάμε για 5" 
  4. Αδειάζουμε και το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν καλά τα δύο μείγματα 
  5.  Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και δίνουμε το σχήμα ενός κορμού 
  6. Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για μία ώρα ώστε να σφίξει και να κόβεται εύκολα οι καριόκες μας 
  7. Σε ένα μπεν μαρι βάζουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια για να λιώσει πιο εύκολα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάμε μια μια τις καριόκες και τις απλώνουμε με μια λαδόκολλα 
  8. Συντηρούμε τις καριόκες μας στο ψυγείο για μία εβδομάδα! 
Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Αλεξάνδρας Κοντοδήμου, https://www.instagram.com/p/CFHL1g3FKDV/

Σχόλια