Ρυζόγαλο με μέλι και στέβια

 


 

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 4 φλ. γάλα – 0% ή χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλ. καστανό ρύζι
  • 2  κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. στέβια σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 3 – 4 κλωναράκια γαρύφαλο  
  • Λίγη κανέλα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει. Την ίδια στιγμή, ξεπλύνετε το καστανό ρύζι και το ρίξτε το στην κατσαρόλα, αφότου έχει βράσει καλά το νερό.
  2. Αφήστε το να σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστεί το νερό τελείως.
  3. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα χρησιμοποιήστε 3 ½ φλ. γάλα, το μέλι, τη στέβια , το γαρύφαλο και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Μόλις βράσει λίγο προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ρύζι.
  4. Ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
  5. Εντωμεταξύ, το γάλα που έχετε κρατήσει διαλύστε το καλά με corn flour  και προσθέστε το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
  6. Αφήστε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει καλά.
  7. Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και όταν κρυώσει πασπαλίστε με κανέλα.
  8. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι της κ. Χρυστάλλας Κατελάρη, https://www.changeeat.com.cy/rizogalo-me-meli-kai-stevia/

Σχόλια