Υλικά για 6 μερίδες:
- 4 φλ. γάλα – 0% ή χαμηλά λιπαρά
- 1 φλ. καστανό ρύζι
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. στέβια σε σκόνη
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ
- 2 φακελάκια βανίλια
- 3 – 4 κλωναράκια γαρύφαλο
- Λίγη κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει. Την ίδια στιγμή, ξεπλύνετε το καστανό ρύζι και το ρίξτε το στην κατσαρόλα, αφότου έχει βράσει καλά το νερό.
- Αφήστε το να σιγοβράζει μέχρι να εξατμιστεί το νερό τελείως.
- Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα χρησιμοποιήστε 3 ½ φλ. γάλα, το μέλι, τη στέβια , το γαρύφαλο και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Μόλις βράσει λίγο προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ρύζι.
- Ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, το γάλα που έχετε κρατήσει διαλύστε το καλά με corn flour και προσθέστε το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
- Αφήστε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει καλά.
- Μοιράστε το ρυζόγαλο σε μπολάκια και όταν κρυώσει πασπαλίστε με κανέλα.
- Τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου