Υλικά
- 250 γρ. κόκκινη φακή
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 μεσαία πατάτα
- 1κ.σ. Αλεύρι
- 1κ.σ.τοματοπολτο
- 1κ.γ.κοκκινο πιπέρι
- 2 κ.σ.ελαιολαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις φακές 5 με 6 φορές.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τα καρότα και την πατατα κομμένα σε κυβους, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1. 5 λίτρο νερό.
- Όταν η σούπα βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ.
Η συνταγή είναι του εκπαιδευόμενου του Β' κύκλου, Μάκη Μπελάλ Ογλού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου