Κόκκινες φακές βελουτέ

 

 
 
Υλικά 
  • 250 γρ. κόκκινη φακή
  • 1 κρεμμύδι 
  • 2 καρότα 
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 1κ.σ. Αλεύρι 
  • 1κ.σ.τοματοπολτο
  • 1κ.γ.κοκκινο πιπέρι 
  • 2 κ.σ.ελαιολαδο
  • Αλάτι
Εκτέλεση 
  1. Πλένουμε πολύ καλά τις φακές 5 με 6 φορές. 
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε τα καρότα και την πατατα κομμένα σε κυβους, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και 1. 5 λίτρο νερό.
  5. Όταν η σούπα βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ. 
 
Η συνταγή είναι του εκπαιδευόμενου του Β' κύκλου, Μάκη Μπελάλ Ογλού. 
 

Σχόλια