Υλικά
- 1 κιλό Κιμά κοτόπουλο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη
- 80γρ. Φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 αυγό
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1/3 κουταλάκι ρίγανη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα Μπολ βάζουμε τον κιμά κι ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο, την πιπεριά Φλωρίνης αφού πρώτα έχουμε πολτοποίηση είσαι πολυμηχάνημα.
- Συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά την φρυγανιά, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, το αυγό, το ελαιόλαδο και τέλος τα μπαχαρικά.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε 7-8 μπιφτέκια.
- Ψήνουμε σε ένα ζεστό σχαροτήγανο για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ή σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε ιδανικά με σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου