Ζουμερά κοτομπιφτέκια

 


 

Υλικά

  • 1 κιλό Κιμά κοτόπουλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη
  • 80γρ. Φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 κουταλάκι ρίγανη
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα Μπολ βάζουμε τον κιμά κι ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο, την πιπεριά Φλωρίνης αφού πρώτα έχουμε πολτοποίηση είσαι πολυμηχάνημα.
  2. Συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά την φρυγανιά, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, το αυγό, το ελαιόλαδο και τέλος τα μπαχαρικά.
  3. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας το μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.
  4. Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και πλάθουμε 7-8 μπιφτέκια.
  5. Ψήνουμε σε ένα ζεστό σχαροτήγανο για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ή σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε ιδανικά με σαλάτα.
Η συνταγή είναι από το site της κ. Νεκταρίας Κοκκινάκη, https://www.kritikes-geuseis.gr/el/component/cobalt/item/5566-kreatika/740-kotompiftekia?Itemid=5587&fbclid=IwAR35ER_eD-ABTdpjXWrGXAe9UI0VdLYY8nuZv7c-ufqEZirzhPvIjoF5EnM

Σχόλια