Υλικά
- 3-4 μέτριες μελιτζάνες
- 2 μεγαλούτσικες ντομάτες
- ½ -3/4 κούπας ελαιόλαδο
- Αρκετό μαϊντανό
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 4 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις.
- Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ώστε να καλυφθεί εντελώς ο πάτος του. Δεν αφήνουμε κενά ανάμεσά τους (κόβουμε κάποιες φέτες σε «μπαλώματα» για να τον καλύψουμε).
- Από πάνω απλώνουμε την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο, στην μεσαία σχάρα.
- Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες ( για τις δικές μου χρειάστηκαν 40 λεπτά περίπου) πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα αφού τα αλατοπιπερώσουμε.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να πήξουν τα αυγά με τη θερμοκρασία που έχει ήδη. Το φαγητό μας είναι πολύ νόστιμο ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή είναι από το site cretandgastronomy, https://www.cretangastronomy.gr/2020/09/melitzanes-avga-fourno/#jump-to-ad
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου