Υλικά
Για 8 μεγάλες μπάρες 80 γραμμαριων ή 16 μικρότερες 40 γραμμαρίων θα χρειαστείς:
Για την βάση:
- 1,5 φλ τσαγιού βρώμη
- 1 φλ τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
- 4 κ.σ μέλι ή σιρόπι αγαύης
Για την καραμέλα:
- 8 βασιλικούς χουρμάδες
- 1 κ.σ φυστικοβούτυρο
- εκχύλισμα βανίλιας
- 1/3 φλ φυστίκια
Για την επικάλυψη:
- 200γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι και προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι
- Στρώνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός ποτηριού
- Αφήνουμε την βάση στην κατάψυξη για 1 ώρα
- Σε ένα μπολ με ζεστό νερό αφήνουμε τους χουρμάδες να μουλιάσουν για 10-15’
- Στραγγίζουμε και αλέθουμε τους χουρμάδες με το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα
- Απλώνουμε την καραμέλα στη βάση, προσθέτουμε τα φυστίκια και τα βάζουμε κατάψυξη για άλλη μια ώρα
- Μόλις παγώσει μοιράζουμε σε 8 ή 16 μικρότερα κομμάτια και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα
Διατηρούνται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη!
Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Αλεξάνδρας Κοντοδήμου, https://www.instagram.com/p/CL_3O6AlpBL/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου