Νηστίσιμα homemade snickers



Υλικά

Για 8 μεγάλες μπάρες 80 γραμμαριων ή 16 μικρότερες 40 γραμμαρίων θα χρειαστείς:

Για την βάση:

  • 1,5 φλ τσαγιού βρώμη 
  • 1 φλ τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου 
  • 4 κ.σ μέλι ή σιρόπι αγαύης


Για την καραμέλα: 

  • 8 βασιλικούς χουρμάδες 
  • 1 κ.σ φυστικοβούτυρο 
  • εκχύλισμα βανίλιας 
  • 1/3 φλ φυστίκια


Για την επικάλυψη:

  •  200γρ κουβερτούρα


Εκτέλεση:

  1. Αλέθουμε τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι και προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι 
  2. Στρώνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός ποτηριού 
  3. Αφήνουμε την βάση στην κατάψυξη για 1 ώρα 
  4. Σε ένα μπολ με ζεστό νερό αφήνουμε τους χουρμάδες να μουλιάσουν για 10-15’ 
  5. Στραγγίζουμε και αλέθουμε τους χουρμάδες με το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα 
  6. Απλώνουμε την καραμέλα στη βάση, προσθέτουμε τα φυστίκια και τα βάζουμε κατάψυξη για άλλη μια ώρα 
  7. Μόλις παγώσει μοιράζουμε σε 8 ή 16 μικρότερα κομμάτια και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα


Διατηρούνται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη!

Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Αλεξάνδρας Κοντοδήμου, https://www.instagram.com/p/CL_3O6AlpBL/

Σχόλια