Σουπιές με σπανάκι




 Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές  καθαρισμένες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 1 μάτσο άνηθο ή μαράθο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Συμπληρώνουμε με μία κούπα ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου μισή ώρα.
  4. Ρίχνουμε το μάραθο ψιλοκομμένο και την ντομάτα κομμένη σε φέτες και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε το σπανάκι κομμένο σε μέτρια κομμάτια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατίζουμε ελαφριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της κ. Κοκκινάκη Νεκταρίας.

Σχόλια