Κοτόπουλο με Φασκόμηλο






Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 80ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150ml άσπρο κρασί
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκο ή αποξηραμένο  φασκόμηλο
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο καθώς και το μπαχάρι.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με μία κούπα ζεστό νερό.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
  5. Τέλος, βάζουμε το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  6. Προαιρετικά, σερβίρουμε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και συνοδεύουμε ιδανικά με ρύζι.
Η συνταγή είναι της κ. Κοκκινάκη Νεκταρίας.

Σχόλια