Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μέτριες μερίδες
- 80ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 150ml άσπρο κρασί
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 2 κλωνάρια φρέσκο ή αποξηραμένο φασκόμηλο
- Για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο καθώς και το μπαχάρι.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε με μία κούπα ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Τέλος, βάζουμε το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
- Προαιρετικά, σερβίρουμε με θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και συνοδεύουμε ιδανικά με ρύζι.
Η συνταγή είναι της κ. Κοκκινάκη Νεκταρίας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου