Φακόρυζο

 


 

Υλικά

  •  200γρ φακές
  •  150γρ ρύζι καστανό (τύπου Basmati)
  •  2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  •  2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά. Χύνουμε το νερό και κρατάμε τις φακές.
  2.  Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο και νερό, και έπειτα ρίχνουμε μέσα τις φακές που έχουμε ελαφρώς βράσει, καθώς και το ρύζι. 
  3. Προσθέτουμε 1 - 1,2 λίτρα νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα φύλλα δάφνης. 
  4. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά ακόμη για να βράσει και το καστανό ρύζι καλά.
  5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος, και αν θέλουμε και λεμόνι!
Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Κολοβέρου Έφης, https://www.instagram.com/p/Ca1pnm5qMok/
 

Σχόλια