Υλικά
- 200γρ φακές
- 150γρ ρύζι καστανό (τύπου Basmati)
- 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
- Αρχικά, βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά. Χύνουμε το νερό και κρατάμε τις φακές.
- Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με ελάχιστο ελαιόλαδο και νερό, και έπειτα ρίχνουμε μέσα τις φακές που έχουμε ελαφρώς βράσει, καθώς και το ρύζι.
- Προσθέτουμε 1 - 1,2 λίτρα νερό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα φύλλα δάφνης.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25 λεπτά ακόμη για να βράσει και το καστανό ρύζι καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τέλος, και αν θέλουμε και λεμόνι!
Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Κολοβέρου Έφης, https://www.instagram.com/p/Ca1pnm5qMok/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου