Υλικά
- 500 γρ. μπακαλιάρο καλά ξαρμυρισμένο
- 500 γρ. πατάτες κομμένες για το φούρνο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 μέτριες ντομάτες περασμένες στο multi ή ένα κουτί κον κασέ
- 1-2 φύλλα δάφνης σπασμένα στη μέση
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον πάτο του σκεύους που θα μαγειρέψουμε τακομμάτια του ψαριού. Ρίχνουμε το μισό από το λάδι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε το σκεύος μας και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του φαγητού,ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε να ψηθεί για λίγο ακόμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
- Σερβίρουμε ζεστό και φρεσκοψημένο με λευκό κρασί ή ρετσίνα!!!
Η συνταγή είναι από to site Μαγειρεύοντας με την Αλεξάνδρα, https://magyreuontas.blogspot.com/2012/07/blog-post_443.html#.Yj2E503P1PY
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου