Κέικ μαρμπέ χωρίς ζάχαρη




Υλικά

  •  3 μπανάνες ώριμες, λιωμένες
  •  2 αυγά
  • 10 χουρμάδες λιωμένους στο μπλέντερ σαν πάστα
  • 2 + 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. άλειμμα ξηρών καρπών
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 240 γρ. Τριμμένα αμύγδαλα σαν αλεύρι
  • 240 γρ. Τριμμένη βρώμη σαν αλεύρι
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα + 1 κ.γλ. λεμόνι
  • 60 γρ. Κακάο χωρίς ζάχαρη
  •  πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μπανάνα με τα αυγά μέχρι να πάρουν όγκο.
  3. Έπειτα προσθέτουμε τη πάστα χουρμά, τις 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου και το άλειμμα ξηρών καρπών και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα άλευρα, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.
  5. Μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ και του προσθέτουμε το κακάο και τις άλλες 2 κ.σ. γάλα.
  6. Στο κέντρο του ταψιού με το αντικολλητικό χαρτί προσθέτουμε 2 κ.σ. από το μείγμα της μπανάνας.
  7. Έπειτα στο κέντρο προσθέτουμε 2 κ.σ. από το μείγμα της σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε.
  8. Ψήνουμε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα.
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε.
Η συνταγή είναι από το instagram της Ανίτα, https://www.instagram.com/breakfastnbowls/

Σχόλια