Υλικά
- 3 μπανάνες ώριμες, λιωμένες
- 2 αυγά
- 10 χουρμάδες λιωμένους στο μπλέντερ σαν πάστα
- 2 + 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 2 κ.σ. άλειμμα ξηρών καρπών
- 1 κ.γλ. βανίλια
- 240 γρ. Τριμμένα αμύγδαλα σαν αλεύρι
- 240 γρ. Τριμμένη βρώμη σαν αλεύρι
- 1 κ.γλ. baking powder
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα + 1 κ.γλ. λεμόνι
- 60 γρ. Κακάο χωρίς ζάχαρη
- πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μπανάνα με τα αυγά μέχρι να πάρουν όγκο.
- Έπειτα προσθέτουμε τη πάστα χουρμά, τις 2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου και το άλειμμα ξηρών καρπών και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα άλευρα, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.
- Μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ και του προσθέτουμε το κακάο και τις άλλες 2 κ.σ. γάλα.
- Στο κέντρο του ταψιού με το αντικολλητικό χαρτί προσθέτουμε 2 κ.σ. από το μείγμα της μπανάνας.
- Έπειτα στο κέντρο προσθέτουμε 2 κ.σ. από το μείγμα της σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε.
- Ψήνουμε για 55-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το κόβουμε.
Η συνταγή είναι από το instagram της Ανίτα, https://www.instagram.com/breakfastnbowls/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου