Υλικά
- 500 γραμ. μαυρομάτικα φασόλια
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες (δαχτυλίδια)
- 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα τα φασόλια σε κρύο νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα για να φτιάξουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού.
- Χτυπάμε το λαδόξιδο με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι από το site της κ. Μπαρμπαρίγου Αργυρώς, https://www.argiro.gr/recipe/mavromatika-fasolia-salata/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου