Υλικά
- 1 κουνουπίδι μέτριο
- 1 χούφτα καρυδόψιχα ωμή
- 1 φλ. φύλλα μαϊντανού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες, το πλένουμε, το στεγνώνουμε και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Το αλατίζουμε και το ψήνουμε για μισή ώρα.
- Πολτοποιούμε στο μούλτι την καρυδόψιχα με τα φύλλα μαϊντανού, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.
- Σερβίρουμε το κουνουπίδι σε πιατέλα, περιχύνοντας με το πέστο των καρυδιών. Η συνταγή είναι της κ. Σταμούλου Ιωάννας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου