Ψητή σαλάτα από κουνουπίδι


 Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 1 χούφτα καρυδόψιχα ωμή
  • 1 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες, το πλένουμε, το στεγνώνουμε και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. 
  2. Το αλατίζουμε και το ψήνουμε για μισή ώρα. 
  3. Πολτοποιούμε στο μούλτι την καρυδόψιχα με τα φύλλα μαϊντανού, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.
  4.  Σερβίρουμε το κουνουπίδι σε πιατέλα, περιχύνοντας με το πέστο των καρυδιών.                                                                                                                                                                                                                           Η συνταγή είναι της κ. Σταμούλου Ιωάννας.


























Σχόλια