Bagels

 


Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι ολικής 
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 κουταλιά baking powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι 
  • σπόρους για διακόσμηση
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ζύμη. Αφού έχουμε την ζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10’.
  3. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώνουμε την ζύμη. 
  4. Δημιουργούμε με την ζύμη μια μεγάλη μπάλα και με ένα μαχαίρι την κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Δημιουργούμε το κάθε κομμάτι σε μια μπάλα.
  5. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό μας, ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο της μπάλας και σχηματίζουμε σχήμα κουλούρι γυρίζοντας το δάχτυλο μας.
  6. Τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με αυγό, τέλος πασπαλίζουμε με διάφορους σπόρους.
  7. Ψήνουμε για 25’.
Η συνταγή είναι από το instagram της κ.  Πατλιάκα Εύας Άννας, https://www.instagram.com/p/CMmZU0GFbTr/

Σχόλια