Υλικά
- 6 αυγά
- 1 ματσάκι σπαράγγια 8-10 κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για την προετοιμασία των σπαραγγιών
- Αφαιρούμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια.
- Με το εργαλείο για ξεφλούδισμα ξεφλουδίζουμε τις ίνες στο μίσχο τους.
- Τα πλένουμε πολύ καλά.
- Τα στραγγίζουμε.
Για το βράσιμο των σπαραγγιών
- Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το αλάτι.
- Βυθίζουμε τα σπαράγγια ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα.
- Τα βράζουμε στη κατσαρόλα για 2-3 λεπτά να μισό μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Για τα αυγά
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Για την ανάμιξη τον σπαραγγιών με τα αυγά
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και περιχύνουμε τα σπαράγγια με τα χτυπημένα αυγά.
- Με ένα κουτάλι τραβάμε την ομελέτα με σπαράγγια ώστε να ανακατεύεται η ψημένη βάση με την υγρή επιφάνεια της.
- Ψήνουμε για 3 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
- Με προσοχή σκεπάζουμε με δίσκο ή πιάτο μεγαλύτερο από την διάμετρο του τηγανιού.
- Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.
Για το σερβίρισμα
- Τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε την ομελέτα με σπαράγγια ζεστή.
- Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε την ομελέτα με σπαράγγια με λίγο φρέσκο τυρί ή φλούδες τυρί της αρεσκείας σας (όσο είναι ακόμα ζεστή η ομελέτα, για να λιώσει στη επιφάνεια της).
Για το ψήσιμο
- Αν θέλετε να ψήσετε τα αυγά με σπαράγγια στον φούρνο, ακολουθήστε κανονικά τη διαδικασία μέχρι να ψηθεί η ομελέτα με σπαράγγια από την μια πλευρά.
- Τελειώνουμε την ομελέτα στο γκριλ του φούρνου, τοποθετώντας τη κάτω από το γκριλ για 3 λεπτά να φουσκώσει και να ροδίσει η ομελέτα με σπαράγγια.
Η συνταγή είναι από το site της κ. Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, https://www.argiro.gr/recipe/omeleta-me-sparaggia/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου