Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φυσικά σάκχαρα

 


Υλικά

  • 400 γραμ. χουρμάδες
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 4,5 κούπες νερό
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανιλιας
  • 100 γραμ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
  1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στους 150 βαθμούς στον αέρα για 17 λεπτά. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
  2. Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τους χουρμάδες σε 4,5 κούπες βραστό νερό.
  3. Μεταφέρουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ταχίνι την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια.
  4. Χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες.
  5. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς το σιμιγδάλι για 5 με 8 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Προσέχουμε να μην το κάψουμε!
  6. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα χουρμάδων.
  7. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά.
  8. Κλείνουμε το μάτι και συνεχίζουμε λίγο το ανακάτεμα.
  9. Αδειάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τον βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο ακόμα.
Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Δήμητρας Παπαμίχου, https://www.instagram.com/p/CcVC0bUjTnU/

Σχόλια