Υλικά
- 400 γραμ. χουρμάδες
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 4,5 κούπες νερό
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανιλιας
- 100 γραμ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
- Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στους 150 βαθμούς στον αέρα για 17 λεπτά. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ.
- Μουλιάζουμε για 10 λεπτά τους χουρμάδες σε 4,5 κούπες βραστό νερό.
- Μεταφέρουμε τους χουρμάδες μαζί με το νερό στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ταχίνι την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη βανίλια.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς το σιμιγδάλι για 5 με 8 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Προσέχουμε να μην το κάψουμε!
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα χουρμάδων.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά.
- Κλείνουμε το μάτι και συνεχίζουμε λίγο το ανακάτεμα.
- Αδειάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τον βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο ακόμα.
Η συνταγή είναι από το instagram της κ. Δήμητρας Παπαμίχου, https://www.instagram.com/p/CcVC0bUjTnU/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου