Υλικά
- 220 γρ (1,5 κούπα) βρασμένα ρεβύθια
- 2 κγ ελαιόλαδο
- 1 κγ καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
- 1 κγ κόλιανδρο σκόνη
- 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κγ ρίγανη
- 1/8 κγ πιπέρι καγιέν
- Αλάτι
- 1/2 κούπα (70 γρ) κάσιους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κσ διατροφική μαγιά
- 2 κγ μουσταρδα (κατά προτίμηση ντιζόν)
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κούπα φυτικό γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε καλά τα βρασμένα ρεβύθια ( με χαρτί κουζίνας) να μην έχουν υγρασία
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά κι αλάτι κι ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα ρεβίθια.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 κουνώντας το ταψί ανά 10 λεπτά.
- Είναι έτοιμα όταν συρρικνωθούν λίγο και είναι τραγανά εξωτερικά!
Για το dressing
- Μουλιάζουμε τα Κάσιους 10 λεπτά σε βραστό νερό, ξεπλένουμε λίγο και στραγγίζουμε.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό για να έχουμε την υφή που θέλουμε!!
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 4 κούπες μαρούλι (1 μεγάλο), μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και τρεις φρυγανιές τύπου Wasa σπασμένες σε μικρά κομματάκια.
- Ρίχνουμε τα ρεβύθια και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε!!
Η συνταγή είναι από το Instagram της κ. Παπαμίχου Δήμητρας, https://www.instagram.com/p/Cbmk8GGj_J4/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου