Νηστίσιμη σαλάτα του Καίσαρα


Υλικά

  •  220 γρ (1,5 κούπα) βρασμένα ρεβύθια
  • 2 κγ ελαιόλαδο
  • 1 κγ καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα
  • 1 κγ κόλιανδρο σκόνη
  • 1 κγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κγ ρίγανη
  • 1/8 κγ πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι

Dressing 
  • 1/2 κούπα (70 γρ) κάσιους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κσ διατροφική μαγιά
  • 2 κγ μουσταρδα (κατά προτίμηση ντιζόν)
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κούπα φυτικό γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Στεγνώνουμε καλά τα βρασμένα ρεβύθια ( με χαρτί κουζίνας) να μην έχουν υγρασία
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά κι αλάτι κι ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα ρεβίθια.
  4. Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 κουνώντας το ταψί ανά 10 λεπτά.
  5. Είναι έτοιμα όταν συρρικνωθούν λίγο και είναι τραγανά εξωτερικά!

Για το dressing

  1. Μουλιάζουμε τα Κάσιους 10 λεπτά σε βραστό νερό, ξεπλένουμε λίγο και στραγγίζουμε.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό για να έχουμε την υφή που θέλουμε!!
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 4 κούπες μαρούλι (1 μεγάλο), μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και τρεις φρυγανιές τύπου Wasa σπασμένες σε μικρά κομματάκια.
  4. Ρίχνουμε τα ρεβύθια και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε!!
Η συνταγή είναι από το Instagram της κ. Παπαμίχου Δήμητρας, https://www.instagram.com/p/Cbmk8GGj_J4/

Σχόλια