Μπάρες καρύδας

 

Υλικά

  • 1/2 φλ. Καρύδια
  • 1/2 φλ. Νιφάδες βρώμης
  • 5-7 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 5 κ.σ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη

Για τη γέμιση θα χρειαστείς 
  • 2 1/2 φλ. Ινδική καρύδα
  • 1/2 φλ. Γιαούρτι
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 1 βανίλια

Για την επικάλυψη 
  • 1 πλάκα κουβερτούρα
  • Λίγη ινδική καρύδα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τη βρώμη μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20x20 αφού πρώτα έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.

Για την εκτέλεση της γέμισης

  1. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης για 30 δεύτερα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  2. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και τη βάζουμε κατάψυξη για 10- 15 λεπτά.

Για την εκτέλεση της επικάλυψης 
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολάκι με κατσαρολάκι με ζεστό νερό.
  2. Ρίχνουμε τη σοκολάτα πάνω από την κρέμα και καταψύχουμε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Συντηρούμε στη συντήρηση για περισσότερες από 5 ημέρες.
Η συνταγή είναι από το instagram της κ.Μεντζέλου Μαρίας, https://www.instagram.com/p/Cb1n6wcI0Hx/

Σχόλια