Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτα-πορτοκαλί με αλεύρι βρώμης

 




Υλικά
Για τη βάση:

  • 140 γρ. αλεύρι βρώμης 
  • 70 γρ. ταχίνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 🍊
  • χυμό από 1 πορτοκάλι 🍊
  • 50 γρ. χουρμαδόμελο ή σιρόπι σφενδάμου
  • αλάτι

Για τη γέμιση:
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ μαύρη σοκολάτα  χωρίς ζάχαρη
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού 

Για γαρνίρισμα:
φέτες πορτοκαλιού & καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση :
  1.  Σε μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της βάσης μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την απλώνουμε με τα χέρια μας σε φόρμα για τάρτα με αποσπώμενα πλαϊνά, δίνουμε ύψος στα τοιχώματα και κάνουμε τρύπες με πιρούνι στη βάση. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βάρος την τάρτα (ρύζι ή όσπρια).
  2.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά με το βάρος και για 10 λεπτά ακόμα χωρίς το βάρος.
  3. Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε το κέλυφος της τάρτας με τη γέμιση, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4.  Γαρνίρουμε με φετάκια πορτοκαλιού και καβουρδισμένο σουσάμι.
Η συνταγή είναι από το instagram του κ. Δημητρούλη Μάνου, https://www.instagram.com/p/CcBJZ_tLVv2/

Σχόλια