Nηστίσιμα muffins μπανάνα-σοκολάτα με αλεύρι ολικής

 



Υλικά για 12 muffins

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ κακάο
  • 3 κ.σ μέλι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα αλεύρι ολικης
  • 1 κ.σ baking powder
  • 1/4 κ.γ σόδα
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 50γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ λιώνουμε την μπανάνες με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, το λάδι, το μέλι και το κακάο και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking, την μαγειρική σόδα και το ξύδι (το ξύδι θα αντιδράσει με την σόδα και θα μας βοηθήσει να φουσκώσουν τα muffins).
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 φορμάκια, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε για 25’ στους 175 βαθμούς.
H συνταγή είναι από το blog της κ. Κοντοδήμου Αλεξάνδρας, https://www.instagram.com/p/CcBWss4r7sz/

Σχόλια